Gombás csirke
Flor kedvenc étele a gombás csirke.Egyik fellépés előtt is ilyet evett,mellé elmaradhatatlan Pepsit ivott.Kiadós kaja,de hát kellett az energia a koncertre.
Itt a recept,ha te is kipróbálnád:
Gombás csirke
Hozzávalók:
15 dkg gomba
5 dkg reszelt vöröshagyma
zsír vagy olaj
1 kg feldarabolt csirke
néhány szál gyenge zöldség
egy kis só
bors
liszt
1 tojássárgája
1 dl tejföl
Elkészítés:
15 dkg gombát reszelt vöröshagymával, egy kis zsírban vagy olajban megpirítunk.
A feldarabolt csirkét néhány szál gyenge zöldséggel, egy kis sóval és borssal főzzük.
A pirított gombát liszttel meghintjük, jól elkeverjük és felöntjük a csirke levévei, s ebben a csirkét jó puhára főzzűk.
Tojássárgáját tejföllel összehabarunk s ezzel ízesítjük. Tálalásnál meghintjük vagdalt zöldpetrezselyemmel.
|